Jdi na obsah Jdi na menu
 


setkání OCéček na Doubravě

9. 4. 2012

Tak se nám přes zimu docela urodilo! Světlo vodáckého světa spatřilo nejen několik nových svařenců od následovníků mého zkracování plastovek, ale i naprosto originální tvary laminátek od Vladimíra a Chobotničáka. A hlavně 4 originální OCéčka na divokou vodu ze zámoří. A to si, jak sami uznáte, už žádá akci. Proto byl domluven sraz příznivců těchto lodí na letošní Doubravě.

Sešla se zajímavá přehlídka lodí

Když jsem v pátek večer nakládal lodě a zábly mě prsty, nejraději bych svoji účast stornoval. Ale vidina možnosti zkouknout a hlavně vyzkoušet tolik nových modelů lodí byla silnější, než můj solární pud sebezáchovy. Na startu v Pařížově se sešla pěkná přehlídka. Celkem 15 kousků nejrůznějších plavidel. Od „sériovek“ z továrny až po komplet samodomo. Plastovky, kevlarky, laminátky. Některé s luxusním klečením jiné alá nestíhám-nesvačím… Pokecalo se, vyzkoušely kleky a omrkly vychytávky . Přimotal se do toho i redaktor Českého rozhlasu, ale toho spíš zajímalo, proč jedeme na kánoích, a jestli jsme včera řádně zakalili.

Setkání OCéček na Doubravě

Na řece jsme si navzájem testovali své lodě

Někdy před 11. jsme suchozemskou část rozpustili a společně vyrazili na vodu. Cestou si sdělovali dojmy ze svých a pak i půjčených plavidel, která rychle měnila testuchtivé zájemce. Je až neuvěřitelné, jak různorodé jízdní vlastnosti bylo možno na vodě vyzkoušet. Však také lodě oplývaly všemožnými parametry, co se délky, šířky, prohnutí a tvaru dna týče. Nebyl problém povozit se na pohodlné turistice s nohama přes borty, ale též v jiné kéni tvrdě bojovat o svůj dosud suchý skalp.

O karamboly nebyla nouze

Jízdu zpříjemňovalo i pozorování obvyklých skopičin koupajících se začátečníků v teplákách. Zvláště na padlém stromu přes celou řeku těsně nad vodou se dala pozorovat různorodá akrobacie. Včetně docela mrazivého pohledu na kajakářku, která zvládla podjet Pálavu právě podplouvající dnem vzhůru tu kládu.

Setkání OCéček na Doubravě

Po občerstvení v Mladoticích došlo na zlatý hřeb - Martinskou peřej, kde jsme se pořádně v testování různých kanoí vyřádili. Někdo donekonečna vynášel různá plavidla a zkoušel, jak se s nimi průjezd zadaří, jiný jen fotil či přihlížel obvyklým rodeovým kouskům na martinském magnetickém kameni. I z řad OCéčkařů došlo na pár krys, a tak jsme také přispěli k pobavení přihlížejícího davu.

Setkání OCéček na Doubravě

Setkání OCéček na Doubravě

Po opadnutí vášní se pokračovalo do Ronova na oblíbené schody, které však z důvodu studeného počasí nepřitáhly letos mnoho nadšenců.

Setkání OCéček na Doubravě

Tak jsem to nakonec též zabalil a za deště přecházejícího ve sněžení vydal k domovu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář