Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamerák 2005

9. 2. 2007


popisované řeky: Hamerský potok
uveřejněno dne: 5.10.2005

Právě proběhl letošní Hamerák.Jel jsem ho již po několikáté a také jsem tam viděl dost zajímavých situací. Letošní ročník se vyznačoval skvělou organizací a přepravou z cíle na start autobusy a vlakem, který byl sám o sobě zážitkem. Ona jízda na otevřeném uhláku i s loděmi se jen tak nevidí. Letos teklo více vody, takže to nebyl takový kamenov. Přesto si diváci na kaskádách užili plaváčků a v Jindřichově Hradci na chirurgii prohlásila sestra: " Kdybych věděla, že se jede Hamerák, tak bych si vyměnila službu. Loni jsem tu vymetala z čekárny vodu s krví." Kdysi jsem četl o reakci lékaře, který v neděli v podvečer vítal vodáky slovy: "Kolik vás tam ješte je?" a loni jsem četl v novinách o devíti ošetřených na ambulanci. Ač klasifikace toku třetím stupněm obtížnosti svádí k podceňování, potok si každoročně vybírá svou daň. Já tam platím každoročně za exota, protože ho jezdím sám na plastovém turistickém deblu. Letos to platilo dvojnásob, protože můj debl utrpěl nenávratné rány po odlítnutí ze zahrádky auta a střetu s protijedoucí Felicií, takže jsem musel loď radikálně zkrátit a prakticky z ní udělat singla. Mluvilo se o mně jako o pánovi s divnou lodí a název KURSK toto pojmenování ještě podpořil. Jedinou věc bych na letošním Hameráku odsoudil a to informaci u stanu v cíli, že k vlakové zastávce v Jindřiši je to pěšky nebo po vodě 400 metrů. Pěšky možná, ale já jel po vodě a to bylo tak třikrát víc a ten prales!!! Jinak se ale letošní ročník povedl a v sobotu bylo po letech i pěkné počasí.

AHOJ za rok.
Diskuse nad článkem Organizace.

Radomil Siegel, 5.10.2005 8:23
Letos jsem byl na Hameráku potřetí, takže nemůžu zas příliš srovnávat, ale organizace byla opravdu skvělá. Zejména mHd byl výborný nápad a nevím jak vlak, ale autobus jezdil téměř na minutu přesně, což je na naše poměry nevídané. Pochválit musíme ale i sami sebe, protože u autobusu se sešlo vždy kolem 50 (cizích?) lidí a přesto se povedlo vlek naložit během několika minut. Pouze u vyložení někteří (nejmenovaný holohlávek z nejmenované CK) nechápali, že když se lodě nakládají od spoda nahoru, že by se měly vykládat od shora dolů:-( Někdo možná najde na letošním Hameráku nějaké mouchy, ale já celou akci hodnotím za 1*.

Odpovědět
|_Re: Organizace, vojta, 5.10.2005 8:58
Bohemka to zvládla skvěle a věřím, že to tak bude i nadále, protože Hamerák je svým způsobem "kultovní". Vždycky se najde někdo a něco, ale tentokrát to bylo opravdu za 1*. Něco málo perliček z minulosti. Kdysi bývala záchrana na 4. včetně sanitky, v "nejlepších" letech so si pamatuji, bylo v JH 42 úrazů z Hameráku (většinou naraženiny a rozraženiny, i nějaká ta zlomenina). Plavat na Hameráku bolí. Občas bolí i eskymování. S tou vzdáleností v Jindříši k vlaku, po cestě jsem nešel, jel jsme na vodě, což bylo asi tak 2 km - ten meandr je opravdu dlouhý. Tak trochu se tu ukázala zkušenost a znalosti jezdců na Pálavách (některých, ať ostatní prominou). Ono sjet kaskády rovně dolů na nafukovačce asi docela jde, ale na tom kouksu ke vlaku jsem předjížděl asi 5 Pálav, které byly namotány na větve a stromy, jezdci postávali v korytě a pokřikovali na sebe ve stylu:"Honzó dělej je mi zima" (děvče stálo po prsa ve vodě)a tak podobně. Ale nakonec jak se tvrdí: "Kdo neplave jezdí pod svoje možnosti": AHoj Vojta

Odpovědět
|_Re: Organizace, mowla, mowla~centrum.cz, 5.10.2005 13:31
:-))) Sjet kaskady na Palave "rovne" jde - ukolebani nedavnou Salzou jsme tak napopprve zkusili "4" - a skoncilo to hacici vypadlou z lodi (kde ovsem drzela nohou), perejku sjela po zadech (nastesti mela noku v lodi, takze veskere kameny brala pres vestu), posleze vypadla - a zachranar ji doslova "ukradl" z vody - dle vlastniho vyjadreni se ani nestuhla branit... :-))) Posleze uz to ale bylo lepsi - Hamerak jak ma byt... :-)))

Odpovědět
|_Re: Organizace, Borůvka, 6.10.2005 16:10
Ahojky!!!Na Hameráku sem byla prvně a musim uznat,že to tam měli opravdu dobře organizovaný!!! Příští rok se na 99,9% ukážu!!

Odpovědět
Prima zážitek, Radek, radek_stach~seznam.cz, 5.10.2005 11:18
Pořadatelům i zde vřelý dík. Skvělý nápad s dopravou - nevěřil jsem, že to může takhle klapat. Nakládka hladká, je vidět, že to máme zmáknutý a navázat se dá kamkoli a vždy se vše vejde. Vláček mi nevyšel, ale věřím, že příště to vyjde budu lépe poučen o nástupišti. Asi jsme nebyli sami, které info v cíli o 450m k nástupišti trochu zmátlo. Když první meandr odvedl vodu od kolejí, v časovém presu jsme to vzdali. Jak vidno, byla to chyba... :-)

Odpovědět
fotky, Rosťák, 5.10.2005 17:19
ahoj, více fotek z vody i vláčku na hydromagazin

Odpovědět
|_Re: fotky, Jícha, skola~dronte.cz, 6.10.2005 13:26
Když už jsme u těch fotek tak tady je pár našich především ze čtvrté kaskády dronte.cz/kajakarsk...

Odpovědět
Hele draku,, Václav Lebduška, vaclav.lebduska~seznam.cz, 5.10.2005 22:18
docela by mě zajímalo - a možná by to byl sám o sobě skvělý námět na čtivý článek: - jak se jede Hamerák na turistickém deblu? Před dvěmi roky jsem tam jednoho takového nadšence na otevřence viděl, možná jsi to byl ty. - co se stane, když mi loď ulítlá ze zahrádky zdemoluje něčí cizí vůz (moje noční můra)? - jak se dělá ze zdemolovaného debla zkrácený "sigl"? Ty zprávy o potocích krve trochu ochladili mé zklamání z toho, že jsem se tam nedostal. Aspoň si můžu říkat, že už jsem na podobné skopičiny moc starej a navíc váženej otec rodiny :-)

Odpovědět
|_Re: Hele draku,, Václav, 5.10.2005 22:22
Zprávy ... ochladily...Aby to bylo češtinsky správně.

Odpovědět
|_Re: Hele draku,, Jirka Hodic, 6.10.2005 7:27
Aneb češtin je můj kobyl...

Odpovědět
|_Re: Hele draku,, mowla, mowla~centrum.cz, 6.10.2005 9:31
"Co se stane, kdyz mi lod ulitla..." :-) No - podle meho jde o skodu hrazenou ze zakonneho pojisteni - za skody zpusobene provozem motoroveho vozidla... Otazkou zustava, nakolik by po tobe pojistovna chtela nahradu, protoze jsi spatnym pripevnenim nakladu zanedbal dulezitou povinnost... Jednou se neco takoveho stalo znamemu - praskl "cuk" a odletnuvsi kajak (ten prezil v pohode) narazil do protijedouci skodovky - rozbite predni svetlo - znamy to "srovnal" na miste, hotove, skoda byla relativne mala... Ale predstavil jsem si policajty, jak sepisuji protokol - "tehdy a tehdym, na te a te komunikaci, mi do auta narazil protijedouci kajak..." :-))) A ty zminovane potoky krve - zase tak dramaticke to letos (pokud vim) nebylo (vloni bylo asi o neco hur) - takze priste nevahej, pojisti se - a pojed... :-)))

Odpovědět
|_Re: Hele draku,, Autor článku, 6.10.2005 11:10
Nejsem jediný turistidký debl co tam jezdí ,každoročně tam jezdí mnoho pálavářů v a taky nechávaj háčky doma a taky nákej hazardér na velkým plastovým banánu a ten si nedělá starosti s vestou a na 4 kaskádu si pro jistotu sundal i helmu.Já to jezdil na canoi Canoah Turismo ,kterej má 4m a je dost vhodnej na divočejší vodu samozřejmě se špryckou.Přesto to byly hoňky ,ale po zkrácení na 340 cm je to perfektní.Jo a jsem taky otec dvou předškolních dětí a ač to tak nevypadá jsem dost opatrnej např.jedu s amatérama co jsou každou chvíli na stromě a pak jedou jez s válcem co já přenáším.Jo a při tej bouračce byla moje loď přetržena vejpůl a felicie na výměnu střechy,skla atd.Stálo mě to 1000 kč pokutu ,byly na na mě hodní, jeho škoda se hradí z poviného ručení /škoda byla způsobena provozem mého vozidla/ a způsob upevnění nákladu nikoho nezajímá.Ten článek o mých zkracovaných lodích napíšu.

Odpovědět
|_Re: Hele draku,, Václav, 6.10.2005 20:49
Jo, tak to jsem asi viděl toho démona na plasťáku. Myslím, že měl na 1. kaskádě v hubě fajfku a vypadal jako že si tam odskočil z Lužnice. Asi to má zmáknutý, vesta a přilba jsou pro měkoně:-) Každopádně ty jezdíš na plastu se šprajdou, pokud jsem to dobře uchápal. Tak se těším na slíbenej inspirativní článek. Možná pak taky nechám nějakou plastovku zdemolovat autem :-) A dík za odpovědi na mé dotazy.

Odpovědět
|_Re: Hele draku,, autor článku, 7.10.2005 10:00
fotka mé lodi je součástí článku ( zelená se žlutou špraidou )

Odpovědět
Pálavisti, Jirka Voneš, 6.10.2005 20:31
Jeli jsme s Kubou Hamerák podruhé. Všem pálavistum kteří tak ještě neučinili doporučuji, aby směle investovali do zakoupení šprajdy. Byla nám dobrá na Salze a zde na Hameráku ještě více. Potěšil mě i vzrůstající počet pádlujících holek a samozřejmě (jak jinak)i doprava. Využili jsme bus. Pobavili mě organizátoři v Jindřiši, kterým jsem musel sám vysvětlovat, že vlak pojede asi podle těch údajů na permici. Vlakovou romantiku jsme ale nevyužili - moc bych příště uvítal, kdyby byl první spoj vypraven dřív než ve 12 hod. Jinak skvělý. Ahoj na Vavřinci. Ps. Co jste říkali na BERNARDÝNA?

Odpovědět
|_Re: Pálavisti, Meloun, melounh~seznam.cz, 7.10.2005 10:23
Jak v láhvi, tak ten v busu byli skvělými společníky. Docela mě udivuje, co lodí létá po silnicích. Asi zainvestuju do mříže před čelní sklo, v autě totiž jezdím zásadně bez vesty a helmy.

Odpovědět
|_Re: Pálavisti, mowla, mowla~centrum.cz, 7.10.2005 13:46 :-))) Jestli nebude lepsi si vozit tu prilbu a vestu - pripadne jeste neopren - do deste... :-)))

Odpovědět Viva Hamercreek, Hans, 7.10.2005 14:51

. Odpovědět
Organizace, Janek, 7.10.2005 18:34
Veliký dík Bohemce za skvěle zvládnutou akci nejen ve dne, ale také večer v hospodě. 6kytar,basa,banjo,housle už je pořádná kapela.Taky jízda busem mHd a hlavně nakládání lodí byla skvělá ukázka toho, že vodák všude bratra má... Zdraví Janek - zadák exotického zeleného Letmana.

Odpovědět
|_Re: Organizace, Meloun, 10.10.2005 13:14
Počkej, zadák zeleného Letmana jsem já, teda spíš tankově, než exoticky zeleného!

Odpovědět
Organizace, Ešus, psalek~jagacz.com, 12.10.2005 12:07
Ahoj. Díky za Vaší chválu i kritiku námi pořádané akce . Za pořadatele jsme se už přihlásili na příští ročník. Zkušeností a Vašich připomínek využijeme při příštím ročníku. Rozhodně z mHd uděláme tradici, protože tolikrát , jako jste měli možnost jezdit letos, jste to nikdy dřív nemohli stihnout. Povedl se nám náš záměr , a sice "přinutit Vás nechat auta nahoře a neblokovat silnice ". Zároveň s tím jsem viděl trošku nebývalou věc , a sice velká většina vodáků byla v pohodě , ochotna pomoct ostatním. Vrcholem bylo navazování lodí na vlek. Tam jste nás mile překvapili , protože navázat na vlek 70 lodí během 15 minut , to je na Guinnesovu knihu. Už na akci jsem se domluvil s panem Šatavou ,šéfem úzkokolejky , že nám pojedou i další roky . Po letošní zkušenosti posuneme vlak o hodinu zpět, protože ve 12 hodin je to brzo. Dále mám připomínku k pravidlům , protože vlastně jsem tu diskuzi na www.kanoe.cz začal.
1/ Pravidla by ná měla spojovat , nikoliv rozdělit . Proto potřebujeme pravidla upravit tak , aby vyhovovala většině.
2/ navrhuji zvýšit penalizaci na 5 minut šťouch, 20 minut neprojetí branky.
3/ navrhuji zpět zavést limity pro kategorie, kdo ten limit přesáhne , je diskvalifikován.
4/pro mládež a doprovod limit prodloužit
5/Limity by stanovovali pořadatelé podle svých zkušeností.
Ešus

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář